Hvordan finne sin

LIDENSKAP

lidenskap

Har du lagt merke til at det er visse mennesker som allerede i ung alder vet hva de “skal bli” – hva de skal gjøre med livet sitt?  De vet hva de brenner for og holder seg til det.

Har du også lagt merke til at det er mange flere som ikke vet hva de brenner for – som ikke vet hva sin lidenskap er?

Mange velger en utdannelse og et yrke som de liker og som vil gi dem en form for sikkerhet, men samtidig er det ikke en “innertier” – det er ikke “lidenskap”. Det er ikke noe man er oppslukt av. Det blir mer en balansert beslutning mellom det sikre og det man liker.

Det er også en av grunnene til at 84% av norske arbeidstakere ikke er engasjert i jobben sin. Kun 16% av nordmenn er virkelig engasjert i det de gjør på jobben. Mange liker jobben sin og trives, men det er ikke det samme som å være engasjert. Det er ikke lidenskap.

Men er det slik at vi alle har en flamme i oss som bare venter på å bli tent?

Ja, jeg tror vi alle har en lidenskap i oss i form av et potensiale som venter på å komme ut. Men hva er da grunnen til at få mennesker har oppdaget denne lidenskapen?

 

Hva er grunnen til at visse mennesker vet hva de vil med livet sitt allerede i ung alder, mens andre aldri finner ut av det?

Det kan være flere årsaker til dette som f.eks. stimuli eller mangel på stimuli i det miljøet man vokste opp i. For de som finner sin lidenskap kan det være en situasjon, episode, en film, en bok eller noe annet som trigget og tente en flamme i dem.

Det skjedde blant annet med filmregissør Harald Zwart. Da jeg intervjuet ham i forbindelse med boken “Hva er grunnen til at noen lykkes og andre ikke?  fortalte han meg at han ble helt betatt av hvordan film og TV tok ham inn i en helt annen verden- en verden han ønsket å være en del av og jobbe med. Det var lidenskap. Det samme sa Vebjørn Sand da jeg intervjuet ham. Malerkunsten fascinerte ham og gjorde et stort inntrykk på ham allerede i ung alder. Da jeg intervjuet forretningsmann og milliardær Kristian Adolfsen sa han også det samme. Hans “flamme” ble tent tidlig. Han hadde en utrolig interesse og driv for å drive “business” allerede som guttunge og det vedvarte inn i det voksne liv.

En som også fikk sin “flamme” tent var den fattige, afrikanske gutten Legson  Kayira. Da han for første gang leste om  Abraham Lincoln og Booker T. Washington skjedde det noe med ham. Deres historier inspirerte ham til å forestille seg mer i sitt liv. Han ønsket å gjøre en forskjell i verden slik de hadde gjort og det klarte han.

Det er også mennesker som finner sin lidenskap i godt voksen alder. Jeg er en av dem. Det som trigget meg var en 10 minutters video jeg “tilfeldigvis” kom over. Den gjorde noe med meg. Det var akkurat som en flamme ble tent – noe varmt ulmet opp inne i meg. Jeg var oppglødd og full av iver for å finne ut enda mer av hva denne videoen viste meg. Den handlet om at alt er energi, frekvenser og vibrasjoner og at vi er mye mer enn kroppen vår. Det var starten på en endring i livet mitt.

Men hva var det som gjorde at jeg “plutselig” kom over denne videoen? Var det tilfeldig eller hadde jeg gjort noen endringer i meg selv i forkant av å komme over denne videoen?

En god stund i forkant av å “plutselig” se denne videoen hadde jeg blitt mer bevisst på mine tanker og hva som “dukket” opp i livet mitt. Jeg hadde gått på autopilot i ca. 40 år, men to dødsfall av nære venner og kollegaer endret hvordan jeg så på min hverdag og på livet.  Jeg innså at jeg var mer eller mindre “fanget” av ekstern støy. Jeg bare reagerte på alt omverdenen “bombaderte” meg med av inntrykk gjennom dagen. Jeg valgte å bli mer bevisst på hva jeg viet min oppmerksomhet mot. Jeg reduserte “ekstern støy” og snudde fokuset innover.

Snu fokuset innover

Det er en enkel ting alle mennesker kan gjøre for å finne sin lidenskap – sin “passion”. Det er rett og slett å snu fokuset innover – gå i stillhet. Jeg kom til et sted i mitt liv hvor jeg bestemte meg for å stoppe ekstern støy og bli flinkere til å lytte til mitt indre – til min intuisjon.

Alle mennesker har intuisjon. Utfordringer er at vi blir mer eller mindre “støyet ihjel” fra morgen til kveld slik at vi ikke har tid til å lytte til intuisjonen.

Vår verden blir mer og mer digital og den fanger vår oppmerksomhet, energi og vårt fokus hele tiden. Med utrulling av 4G er vi “på” og tilgjengelige som aldri før. Det er lett å bli fanget av sosial medier og alt det den digitale verden lokker med. Det er fort gjort å miste kontakt med intuisjonen og det innerste i oss.

Det beste jeg gjør for meg selv er å gå i skogen. Jeg tar ikke med meg mobilen eller andre digitale enheter. Det som skjer når du er alene i naturen er at sinnet roer seg fort ned fordi jorden har sitt eget frekvensområde som vibrerer på 7,83 Hz noe som tilsvarer det laveste sjiktet av menneskers alfa-hjernebølger. Skogen er fri for alt av menneskelig støy og kunstig elektromagnetiske bølger. Det er rent, vakkert og stille. Det er som om man fort blir “koblet på” jordens egen frekvens når man går i skogen.

Når du er i lave alfa hjernebølger åpnes døren til ditt underbevisste sinn slik at ideer og nye tanker finner veien til ditt bevisste sinn. Med andre ord nedre sjikt av alfa hjernebølge nivået fungerer som en bro mellom det bevisste og underbevisste sinn.

Forskning har også vist at det faktisk er nok med å sitte stille å se på bilder eller filmer/videoer av naturen for at våre hjernebølger skal roe seg ned og gå ned i alfa-nivået.

Om du ikke vet hva din lidenskap er og ønsker å finne ut av det – stopp eller reduser ekstern støy. Sett av tid til deg selv. Benytt teknikker som Mindfulness eller Meditasjon, Yoga eller gå en tur i skogen slik jeg gjør eller langs strandkanten dersom du har tilgang til havet. Eller sett deg ned i rolige omgivelser, ta noen dype, lange pust og se på naturbilder.

Vi lever i en tid hvor vår hverdag er ganske hektisk fra vi står opp til vi legger oss. Dersom vi ønsker å få mer kontakt med vår intuisjon og det innerste i oss er det viktig at vi setter av tid til oss selv – tid til å være i stillhet.

Alt dette snakker jeg mye mer om i boken “Hva er grunnen til at noen lykkes og andre ikke?. Her blir blant annet de ulike hjernebølge-nivåene forklart og hvordan samspillet mellom det bevisste og underbevisste sinnet fungerer. I tillegg følger det med en 50 siders gratis ebok som tar for seg ulike teknikker man kan ta i bruk for å stilne sinnet og endre tankesett. Du kan lese mer om boken og hva leserne sier her.

lykkes-3d

Les mer om boken.

button2