Hvordan leve et rikere liv?

 

Hvordan kan man leve et rikere liv? Hva må til?

Svaret kommer fra døende mennesker som fortalte hva de angret på. De fleste mennesker i verden ønsker noe mer og bedre i sine liv. Det kan være:

  • mer kjærlighet
  • bedre helse
  • mer penger
  • mer fritid
  • bedre utseende, flottere kropp
  • mer anerkjennelse
  • mer respekt
  • mer selvtillit
  • mer sikkerhet
  • bedre forhold

Alt koker ned til er at vi ønsker å være lykkelige og trygge – at vi vet at vi har det godt og trygt. Vi ønsker å nyte livet uten bekymringer. Felles for så og si alle mennesker er at vi søker denne lykken utenfor oss selv. Vi tror at den bilen eller det huset, eller den personen, eller den kroppen og det utseende, eller så mange penger vil gjøre oss lykkelige.

Det er ikke det utenfor oss selv som gjør oss lykkelige. Lykken kommer innenfra. Hvordan velger vi å se på livet og alle situasjonene som dukker opp i våre liv. Er vi trygge og lykkelig for å være den vi egentlig er?

I følge boken The Top Five Regrets of the Dying handler livet om å være tro mot seg selv, og ikke leve et liv som er forventet at man skal leve. Et av flere fine sitat fra Steve Jobs handler også om det å være tro mot seg selv. Han sa: Don’t let the noise of others’ opinions drown out your own inner voice.

I mange år pleiet sykepleieren Bronnie Ware døende pasienter som hadde 12 uker eller mindre igjen å leve. Hun spurte dem hva de angret mest på i livet og svarene hun fikk samlet hun i boken The Top Five Regrets of the Dying.

Det de døende angret mest på var dette:

1. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å leve et liv hvor jeg var TRO mot meg selv. Ikke et liv der jeg levde etter hva andre forventet av meg. 

Ja, det er akkurat dette mange av oss gjør fordi vi blir formet av den ytre verden til å leve et liv som angivelig skal gjøre oss lykkelige og trygge. Mens livet pågår glemmer vi å lytte til oss selv. Vi glemmer å se innover – å gjøre dypdykk i oss selv. Vi er mer opptatt av å gi oppmerksomhet til hva den ytre verden mater oss med enn hva vår indre stemme eller følelse prøver å fortelle oss.

Tillit …. Tro .. Trygghet..
Hva tror du skjer .. når Du Tillater deg selv å Tro på og lytter til intuisjonen din ..
Når Du har Tillit til magefølelsen din… Hvilke opplevelser vil det gi deg … ?
.. Vær Trygg på din indre stemme .. vær Tro mot deg selv … !

Det neste punktet på listen over hva de døende angret på var dette:

2. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde jobbet så hardt.

Igjen henger dette sammen med at vi lar den ytre verden styre oss. Vi tror penger og matrielle goder skal gjøre oss lykkelige.

Nummer tre på listen var dette:

3. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å uttrykke mine følelser.

Når man ikke er tro mot seg selv og ikke lever ut essensen av den man egentlig er blir det vanskelig å uttrykke ekte følelser. Vi blir formet til å reagere og respondere på en bestemt måte i henhold til det man er blitt formet som.

Nummer fire på listen var dette:

4. Jeg skulle ønske jeg hadde holdt kontakten med vennene mine.

Når man jobber hardt blir det ofte lite tid igjen til venner. Man har mer enn nok med å bruke tid på jobb og familie og ergo går man glipp av verdifull tid med venner.

Det femte punktet på listen over hva de døende angret mest på var dette:

5. Jeg skulle ønske at jeg hadde latt meg selv være lykkeligere.

Ja, fordi lykken er ikke i en jobb, eller i penger, eller i noe utenfor oss selv. Det er i oss selv. Livet handler om å være på den gylne middelvei, sette pris på de små ting. Glede seg over at solen skinner, at vinden kjærtegner huden, at man ser alt det praktfulle naturen og livet har å by på. Men jobber man hardt går man ofte glipp av dette. Man ser ikke at det pågår noe hele tiden i dette fantastiske skaperverket. Dette blir veldig fint illustrert i filmen The Peaceful Warrior der Nick Nolte spiller en mentor og læremester som viser Dan Millman hvordan han skal være opptatt av nuet – å være i øyeblikket. Denne scenen fra filmen illustrerer nettopp dette:

Når man begynner å sette pris på alt som skjer i ens liv har man økt sin bevissthet og man får en ro og en indre fred som bidrar til lykke.

Kinesisk ordspråk:
Det er bare ett sted som er et virkelig hjem. Og det er der hvor et menneske føler seg helt trygg.

For å finne denne tryggheten er det viktig å se hvilken rolle man spiller i denne skapelsen. Du er unik og ingen kan tenke som deg. Du er en viktig brikke i livets puslespill. Den dagen du dør er det ingen som kan erstatte deg. De fleste mennesker lever et liv som er forventet. De lever etter hva den ytre verden sier er “riktig” og “viktig”.

Mange går på autopilot og tror at livet er tilfeldig – styrt av flaks og uflaks. Stadig ny forskning viser oss at vi lever i et tenkende, vibrerende univers og at det er et intelligent design bak skapelsen.

Albert Einstein er blant annet kjent for å ha sagt dette:

Alle som blir alvorlig involvert i jakten på vitenskapen blir overbevist om at det er en ånd manifestert i lovene i universet, en ånd langt mer overlegent enn det av mennesket.

Dette intelligente designet av universet har retningslinjer eller snarere regler. Det er reglene til Livets Spill. Disse reglene er spesifikke universelle lover som f.eks Loven om Vibrasjon, Loven om Polaritet, Loven om Årsak og Virkning for å nevne noen. De er like reelle som de fysiske lovene.

Mange av disse lovene er ukjente for folk flest, men de er nå i ferd med å bli mer kjent over hele verden.

Du kan velge om du skal begynne å integrere disse lovene i ditt liv og bli en bevisst skaper av det som skjer i livet ditt. Eller om du fortsatt skal gjøre som mange andre – være ubevisst og gå på autopilot gjennom livet. Jeg gikk selv på autopilot i mange år og levde et liv som var forventet helt til jeg våknet opp og fikk se det større bildet av skapelsen og vår plass i det.

GRATIS VIDEO
Ønsker du å vite mer om de universelle lovene sjekk ut denne gratis videoen: Gratis Video