ØDELEGGER VI VÅRE SJANSER FOR Å LYKKES?

Er våre digitale vaner, utålmodighet og mangel på engasjement med på å ødelegge mulighetene for å lykkes?

Hva skal til for å vokse, gro og skape fremdrift mot målet du ønsker å oppnå?

De fleste snakker om at det handler om hardt arbeid kombinert med litt flaks og tilfeldigheter. Det viser seg å være er en sannhet med modifikasjoner. Oppskriften handler om å forstå hvilken egenskaper som må til og hva disse egentlig bunner i.

Sukessfulle mennesker besitter visse egenskaper. Det være seg en adm.dir i et godt drevet internasjonalt selskap, en gründer som driver et suksessfullt enkeltmannsforetak eller en arbeidstaker eller privatperson som når de målene han eller hun bestemmer seg for.

Hvem som helst kan ta i bruk disse egenskapene, men utfordringen er at mange ikke forstår mekanismene som ligger til grunn for å lykkes. Mange vet ikke hvilke sentrale egenskaper de må ta i bruk og hva de bunner i.

Tre av de mest sentrale egenskapene for å lykkes er FOKUS, ENGASJEMENT OG UTHOLDHENT

FOKUS:
Boken Hva er grunnen til at noen lykkes…og andre ikke? viser at uten fokus vil vi ikke lykkes. Et eksempel er hvordan nordmenns digitale vaner ødelegger mulighetene for å lykkes. Digitale medier fanger vår oppmerksomhet 24/7 og bidrar til at vi ikke fokuserer nok på våre mål.

Da Harald Zwart og Vebjørn Sand ble intervjuet i forbindelse med boken sa de:

«Jo mer fokusert du er, jo mer er kreftene dine endeløse»
-filmregissør Harald Zwart

All den støyen som sosiale medier i vår tid skaper, er ikke særlig forenlig med de indre rommene som vi er avhengig av. Det blir forstyrrende. Det stjeler av vår oppmerksomhet.
– Vebjørn Sand

Med den stadig økende bruken av digitale medier «vanner vi ut» vårt fokus. Det stjeler vår oppmerksomhet fra det å ha fokus på de målene vi ønsker å oppnå. Med utrullingen av 4G er vi tilgjengelig og “på” som aldri før. Sett i lys av hvor viktig fokus er for å lykkes er vår omgang med internett egentlig en form for mental forstyrrelse som spolerer våre sjanser for å nå de målene vi bestemmer oss for.

ENGASJEMENT:
Boken viser også til at kun 16% av norske arbeidstakere er engasjert i jobben sin. Det betyr at 84% er uengasjert. Uten engasjement er det svært vanskelig å lykkes enten det er i jobbsammenheng eller privat. Lidenskap – passion – engasjement er som vind i seilene til en seilbåt som har satt kursen mot sin destinasjon. Uten vind kommer ikke seilbåten seg videre akkurat som mangel på engasjement fører til lite fremdrift mot målene vi setter oss.

Vi bor i et av de rikeste landene i verden og har det svært godt sammenlignet med mennesker i andre land. Mange nordmenn er derfor ikke “sultne” nok på suksess. Vi engasjerer oss ikke nok i det vi ønsker å oppnå fordi vi i utgangspunktet har det OK.

Men mye vil ha mer og da vil vi helst ha det fort. Det er derimot ikke oppskriften for å lykkes. Oppskriften handler blant annet om at vi må være engasjert i det vi ønsker å oppnå. Vi må like det vi må gjøre for å oppnå det vi ønsker og da er det lett å være utholdende. Hvis ikke blir det hardt arbeid og da kaster de aller fleste inn håndkle og gir opp.

Utdrag fra boken:

Stress er ikke å jobbe 15 timer med noen man liker, men 15 minutter med noe man ikke liker.

Ingenting er egentlig arbeid så lenge du ikke har lyst til å gjøre noe annet.
– James M. Barrie, skotsk forfatter mest kjent for karakteren Peter Pan.


UTHOLDHENHET:
En undersøkelse fra Norstat i 2014 viste at nordmenns dårligste egenskap er utålmodighet. Det lover ikke godt med tanke på at utholdenhet er en av de mest sentrale egenskapene som må til for å lykkes. Det handler om å stå løpet ut og dersom man ikke er engasjert i det man gjør for å nå målet blir det tungt og slitsomt – ja da blir det hardt arbeid.

Den amerikanske forfatteren Mark Twain sa en gang at hemmligeheten for å lykkes er hardt arbeid og derfor er det en hemmlighet for de fleste. Ja, dersom hardt arbeid er oppskriften er det få som klarer det, men sannheten er egentlig at få nordmenn er lidenskaplig engasjert i det de gjør for å nå sitt mål og derfor blir det hardt arbeid.

FOKUS minus ENGASJEMENT = Hardt Arbeid
FOKUS pluss ENGASJEMENT = Lystbetont arbeid som gjør at man holder ut.

Mange mennesker mangler de mest sentrale egenskapene som må til for å lykkes: fokus, engasjement og utholdenhet. Boken Hva er grunnen til at noen lykkes…og andre ikke? viser også til flere egenskaper som går igjen hos suksessfulle mennesker og hva de alle bunner i.

Svært få bøker om suksess, om noen, har tatt for seg hva som skjer i kropp og sinn når vi tar i bruk egenskapene for suksess slik boken Hva er grunnen til at noen lykkes…og andre ikke? gjør. 

 

SLAVER AV VÅRE VANER
Boken er basert på banebrytende ny forskning som avslører hvordan vi er slaver av våre vaner. Den viser blant annet til at 90 prosent av de tankene vi tenker i dag er de samme som dagen før.

Det er som Albert Einstein sa:
Galskap er å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat.

Når vi skaper vaner av å være digitalt tilgjengelige 24/7 mister vi bevisste evne til å styre i den retningen som tar oss mot målet. Vi mister vårt fokus.

Vaner styres av det underbevisste sinn og vi er derfor helt prisgitt vårt underbevisste sinn og det som ligger av vaner der. Det henviser oss til en passiv autopilot tilværelse. Den gode nyheten er at hvem som helst livet ut kan danne nye vaner og ta tilbake «kontrollen».

Boken omtaler også spennende forskning innen nevroplastisitet som viser at når nye tanker tenkes lenge nok dannes nye nevrale nettverk – nye vaner erstatter gamle. Ergo er fokus og utholdenhet av stor viktighet.

Hva sier leserne:

En av de beste og mest oppklarende bøkene jeg har lest om å lykkes og å skape resultater. Jeg har lenge vært opptatt av stoff rundt personlig utvikling, hva som skiller de gode fra de virkelig gode, hva som skal til for å skape ekstraordinære resultater og lignende temaer. Jeg har derfor lest mange bøker om dette og må si at jeg har fått en ny favoritt i Camillo sin bok «Hva er grunnen til at noen lykkes og andre ikke?».

Stoffet er formidlet på en forståelig, spennende og lettlest måte, selv om mye av det er basert på relativt kompleks og avansert forskning. Boken ga meg personlig så mye at jeg har tatt noen konkrete beslutninger på endringer i eget liv og jeg har anbefalt den til alle mine kunder jeg har møtt siden jeg leste boken.
Takk Camillo!

Ole-Arvid Liodden

Partner og Coach, eXpiro AS

 

En av de beste bøkene jeg har lest! Og jeg har lest alternative bøker i 20 år! Bøkene Hemmeligheten, og Kreativ visualisering er bøker som har betydd mye for meg. Hva er grunnen til at noen lykkes…og andre ikke? handler om det samme, men forklarer alt så mye, mye bedre!

Dette er også en bok som passer bra for alle! Uansett hvor man er i livet. Om man akkurat har begynt å tenke alternativt, eller har gjort det i mange år! Hvis du skal lese EN bok i år, bør det være denne!

Jeg har også sett nettkurset/videokurset! Et flott supplement til boka! Kan også anbefales til de som ikke tar seg tid til å lese boka! Camillo har en så engasjert og brennende måte å formidle alt på, så det er veldig spennende , fascinerende og morsomt å se foredraget!!
Anbefales av hele mitt hjerte.

Elin Børli Jenssen

 

En inspirerende og tankevekkende bok av Camillo. Det er alltid interessant å lære noe om hvordan andre har lykkes. Det er en allmenn oppfatning om at hardt arbeid er det som skal til for å lykkes….. kanskje det ikke alltid er slik!

De siste hundre og femti sidene leste jeg sammenhengende, klarte ikke å legge fra meg boken. Den forskningen som ligger rundt våre tanker og følelser er kanskje mer aktuelt enn noensinne. Sitter med en opplevelse av å få smaken på et fagfelt som så vidt er kjent for allmennheten. En bok som anbefales på det sterkeste for alle som mer opptatt av egen eller andre menneskers utvikling.

Morten Nilsen

Mental Trainer , Leading Edge as

 

Boken “Hva er grunnen til at noen lykkes og andre ikke?” er en gave til alle som ønsker å lykkes med sine mål. Den er en møteplass for de som må ha «tingene» forklart rasjonelt og logisk, som må ha ytre bekreftelse og bevis før noe kan gjøres. Og for de som ikke kan gjøre noe før det kommer en bekreftelse innenfra.

Forlegger og forretningsmann Terje Lie Pedersen

 

lykkes-3d

Les mer om boken.

button2