ALLE KAN LYKKES 

En av verdens første suksessfulle selvutviklingsguruer var Earl Nightingale (1921-1989). Han var en amerikansk foredragsholder, forfatter og radiovert.  

Earl Nightingale vokste opp med en nysgjerrighet om hva som må til for å bli suksessfull. Han leste og studerte mye for å finne svaret på følgende spørsmål:

Hvordan kan en person, som starter med ingenting, som ikke har noen spesiell fordel i verden, nå de målene som han føler er viktig for ham, og ved å gjøre det, også gi et stort bidrag til andre?

I mer enn 20 år var han på jakt etter svaret på dette spørsmålet. Er det mulig at hvem som helst kan lykkes? Svaret er ja, men dessverre er det mange som gir opp sine drømmer etterhvert som årene går, sa Nightingale. 

Sinnet er som dyrket mark

I 1956 laget han lydopptaket The Strangest Secret (Den Merkeligste Hemmeligheten) som ble umåtelig populært. I dag, mer enn 50 år senere, er The Strangest Secret en av de mest innflytelsesrike opptak som noensinne er gjort. Dette opptaket  fortsetter å forvandle livene til alle som hører på det. I lydopptaket forteller han om hvordan sinnet er som dyrket mark. Det vi dyrker er det vi høster. Med andre ord, det vi gir vår oppmerksomhet til – vår energi til – våre tanker og ikke minst følelser til – vil være det som kommer inn i våre liv. Vi høster det vi sår.

Dette har blitt hevdet i religiøse skrifter og mange andre verk opp gjennom historien. Men hverken Nightingale eller de før ham forstod hvilke mekanismer som egentlig ligger bak dette uttrykket. Hva skjer når vi gir energi til noe? Hva skjer i hjernen? Hva skjer i de nevrale nettverkene? Hva skjer i kroppen? Hva skjer vibrasjonsmessig? Hva skjer følelsesmessig?

Forskningen har kommet et langt stykke på vei og i dag vet man at alt er energi og at våre tanker og følelser skaper ringvirkinger i dette “energihavet” vi alle lever i. Selv uten denne forskningen forstod kjente navn som Nightingale, Marcus Aurelius, Raplh Waldo Emmerson, William Shakespeare, Napoleon Hill, Andrew Carnegie og flere med dem at det vi tenker mye på er det som blir vår virkelighet. Kun 5 % lykkes

Da Earl spilte inn The Strangest Secret (Den Merkeligste Hemmeligheten) sa han at kun 5% av befolkningen lykkes fordi de er bevisste på hvor de går i livet. De har staket ut kursen. Det er som en seilbåt som vet hvor den skal. Den har en destinasjon.

Selv om det er mange år siden dette lydopptaket ble laget er det fortsatt slik at de fleste ikke lykkes med det de ønsker å oppnå. Alle kan lykkes, men det krever at man gir energi til sin drøm. Alle har drømmer og ønsker, men etterhvert som vi vokser opp svinner disse drømmene hen. Man blir “fanget” av hverdagen og alt som er forventet av oss og vi “vanner ut” vår energi.

Kun 5% av befolkningen lykkes, sa Earl og dette skyldes at de andre 95% tilpasser seg andre isteden for å stake ut sin egen kurs i livet basert på hva man selv ønsker. Vi blir fortalt hva som er “den riktige oppskriften” på et bra liv. Den ytre verden representert av foreldre, søsken, venner, skole, samfunn og media påvirker oss og vår kurs i livet. Altfor mange lar seg styre av hva den ytre verden mener er riktig isteden for å lytte til seg selv og hva man virkelig ønsker å gjøre med sitt dyrbare liv.

“Vi må sikre oss”, får vi høre. En “sikker” utdannelse – en “sikker” jobb. Dette er det veldig mange vokser opp med. Vi lar oss bli “overbevist” om at dette er det eneste riktige og våre drømmer svinner hen.

Samtidig ser vi ser andre som lykkes og opplever suksess. Mange av de har vært flinke til å stake ut sin kurs i ung alder, og de aller fleste sier at deres suksess handler om “hardt arbeid”.

HARDT ARBEID?

Det finnes tusenvis av bøker, seminarer, videoer, kurs og foredrag om suksess og det å lykkes. Mange av de fokuserer på at hardt arbeid og utholdenhet er det som må til. Det er derfor det er få som lykkes, hevder man. 

TV2 lanserte for noen år siden en TV serie ved navn «Eventyrlige nordmenn» i USA. Her intervjuer programleder Øyvind Fjeldheim nordmenn som har hatt stor suksess i USA. En av dem er gründer Are Traasdahl som sier det trengs to prosent geni og 98 prosent hardt arbeid. Han jobbet beinhardt fra tidlig morgen til sen kveld i mange år for å lykkes. I lang tid var det bare jobb og søvn. Er det hemmeligheten?

Ingenting gjør seg selv. Det er riktig at man må ta action – utføre handlingstiltak og kontinuerlig jobbe for at drømmen skal bli virkelig, men det trenger ikke være hardt, slitsomt arbeid.

Alt i denne verden er bygget opp av energi, frekvenser og vibrasjoner. Kommer du fra essensen av den du er, fra hjertet, vil du skape mye mer energi i form av elektriske magnetiske bølger enn om du kommer fra intellektet, egoet og tankene alene. Da vil du realisere drømmen uten at det handler om hardt, slitsomt arbeid.

Alle må gi energi til sine drømmer for at de skal bli virkelige. Vi lever i en energi-verden hvor materie og energi er to sider av samme sak. Spørsmålet er på hvilken måte du gir energi til drømmen din. Når du kommer fra essensen av den du er og skaper fra hjertet er det en ren og sterk energi – som vind i seilene på en seilbåt. Da vil du også bidra til å gjøre en forskjell i folks liv. Du skaper ikke fra ditt ego for å tilfredstille deg selv ene og alene. Isteden skaper du for deg selv OG andre.

Dette og mye mer blir grundig gått igjennom i Hvordan Lykkes Programmet.  Dette omfattende programmet gir deg alt du trenger for å se hva som skal til for å nå dine mål.

Leve liv som er forventet

Når vi lever liv som er forventet av oss er vi ikke tro mot oss selv. I mange år gikk jeg på autopilot. Jeg var ikke tro mot meg seg selv. Jeg levde egentlig et liv som var forventet av andre. Det var forventet at jeg tok meg utdannelsen og det var forventet at jeg “sikret” meg en bra, godt betalt jobb. Jeg gjorde som forventet, men en dag begynte jeg å stille spørsmålstegn ved hva jeg holdt på med. Årene gikk unna “fortere og fortere” og jeg følte som om livet “gikk fra meg”. Jeg innså at jeg ikke hadde vært tro mot meg selv.

Jeg bestemte meg for å endre kurs i livet og har ikke angret et eneste sekund siden. Jeg “staket” ut kursen slik Earl Nightingale snakker om. Jeg bestemte meg for å være tro mot meg selv og gjøre det jeg mener gir meg glede og mening i livet. Ikke hva den ytre verden forteller meg er “det sikreste”

Er du tro mot deg selv?

Hvem som helst kan klare å lykkes. Det første man må gjøre er å bestemme seg for å starte. Man må ta det første skrittet slik det kinesiske ordtaket sier:

En reise på 1000 mil starter med det første skrittet

Det handler om å gi sin drøm nok energi og det er aldri for sent å starte.

Som Zig Ziglar sier:

You don´t have to be great to start, but you have to start to be great

great


BLI INSPIRTERT – START NÅ

Bli inspirert og engsjert slik at du kommer i gang med dine drømmer. Lykkes Programmet viser deg vei. Les mer om programmet her.